Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Trójmiasto

Mocno Nadziane

52Pierogarnia
454

O tym miejscu

Mocno Nadziane – nazwa odnosi się do ręcznie robionych na żywo pierogów w samym sercu Sopotu. Pierogi serwowane są w różnych formach i kompozycjach smakowych. Za dnia to idealne miejsce na rodzinny obiad, wieczorną porą zaś, wyruszając na główną ulicę miasta „Mocno Nadziany” bar zachęca do przyjacielskich spotkań.

Miejsce warte odwiedzenia i zapamiętania.

Galeria

Lokalizacja

Sopot, Haffnera 7/9

Dojedź za darmo z apką mytaxi! Zobacz na mapie Otwórz w Google Maps Nawiguj w jakdojade.pl

Godziny otwarcia

Poniedziałek10:00 – 0:00
Wtorek10:00 – 0:00
Środa10:00 – 0:00
Czwartek10:00 – 0:00
Piątek10:00 – 0:00
Sobota10:00 – 0:00
Niedziela10:00 – 0:00

Menu

Przedział cenowy:

6–22 zł

Zobacz menu

Więcej info

Profil na Facebooku:

/mocnonadziane

Adres e-mail:

info@mocnonadziane.com

Telefon:

58 355 15 15

Zarezerwuj miejsce
454 Zgłoś błąd

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.

Mocno nadziane i mocno pyszne
Zupy, to klasyka w najlepszym wydaniu. Bardzo intesywny w smaku rosól zrobiony na bazie gęsiny, mięsa kaczki i kury oraz mocno majerankowo-czosnkowy barszcz czerwony. Bardzo słodki, rubinowo czerwony, lekko pikantny. Doskonały w smaku. Obie zupy podane z pysznymi kołdunami mięsnymi, wypełnionymi delikatnym farszem.

Pierogi zamówione zostały w dwóch odsłonach: klasyczne z wody i pieczone drożdżowe. Pierogi z łososiem pieczonym w warzywach, siekanym szpinakiem, jajkiem oraz kremowym serkiem, to danie o mocno łososiowym, a zarazem bardzo delikatnym smaku. Składniki zostały wymieszane w odpowiednich proporcjach, dzieki czemu smaki się doskonale uzupełniały. Ciasto średniej grubości, bardzo kruche i chrupiące. Całość smakowała doskonale z zaproponowanym sosem czosnkowym. Wersja tradycyjna, to siedem średniej wielkości pierogów gotowanych, wypełnionym farszem o kremowej konsystencji, na który złożyła się pieczona gęś z cebulą, jabłkami i suszoną śliwką, Pierogi zostały podanę z karmelizowaną cebulą. Danie określić można tylko w jeden sposób: fantastyczne w smaku. Długo po wyjściu z lokalu czułem lekko słodkawy smak pierogów. Jedyne, do czego można się przyczepić, to odrobinę za grube ciasto, chociaż ugotowane bardzo prawidłowo.

Mocno Nadziane to niewątpliwie lokal godny polecenia. Pyszne pierogi, ciekawe połączenia smakowe, duża różnotrodność oraz przystępne ceny to magnes, który spowoduje że pojawimy się tam po raz kolejny.

Koszt posiłku dla dwóch osób (zupa + porcja pierogów + herbata/sok): 71 zł