Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Warszawa

Falafel Bejrut – Nowolipki

35Bar/Jedzenie
334

O tym miejscu

MAKDUS- ten przez nas przygotowany jest to maleńki bakłażan faszerowany orzechem włoskim, migdałem, papryczką i marynowany w oliwie z dodatkiem cytryny, octu jabłkowego i ziół.

MAGHMOUR – jest to danie, ale i przystawka,w którego skład wchodzą bakłażany, ciecierzyca, cebula, duża ilość świeżego czosnku, pomidory i zioła,

SZAKSZOUKIE – również jako danie z chlebkiem lub przystawka do dań głównych – a jest to duża ilość kolorowych papryczek, cebulki, czosnku i ziół z oliwa.

BAKLAWA jest w wersji arabskiej, nie tureckiej o rodowitej nazwie „asz el bylbul” co znaczy jaskółcze gniazdko – jest na bazie ciasta filo z pistacjami, migdałem, nerkowcem, orzechem włoskim lub laskowym i co ważne nie jest za słodka, nie ocieka miodowym sosem… po prostu jest palce lizać a na koniec

LEMONIADA libańska z cytryn i pomarańczy z namiastką kulinarnego sekretu, która tego lata była na topie i nadal jest.

Galeria

334 Zgłoś błąd

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.