Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Warszawa

Falafel Bejrut – Senatorska

5Jedzenie
235

O tym miejscu

MAKDUS- ten przez nas przygotowany jest to malenki baklazan faszerowany orzechem wloskim,migdalem,papryczka i marynowany w oliwie z dodatkiem cytryny, octu jablkowego i ziol.
MAGHMOUR: jest to danie, ale i przystawka,w ktorego sklad wchodza baklazany, ciecierzyca,cebula, duza ilosc swiezego czosnku,pomidory i ziola,
SZAKSZOUKIE-rowniez jako danie z chlebkiem lub przystawka do dan glownych – a jest to duza ilosc kolorowych papryczek, cebulki,czosnku i ziol z oliwa, zas
BAKLAWA jest w wersji arabskiej, nie tureckiej o rodowitej nazwie „asz el bylbul” co znaczy jaskolcze gniazdko-jest na bazie ciasta filo z pistacjami,migdalem,nerkowcem, orzechem wloskim,lub laskowym i co wazne nie jest za slodka, nie ocieka miodowym sosem…poprostu jest palce lizac a na koniec
LEMONIADA libanska z cytryn i pomaranczy z namiastka kulinarnego sekretu, ktora tego lata byla na topie i nadal jest.

Galeria

235 Zgłoś błąd

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.