Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Trójmiasto

Sylwester w stylu Wielkiego Gatsby’ego

23

O tym wydarzeniu

Kto nie miałby ochoty chociaż raz przenieść się do zakazanego świata lat 20-tych i poczuć się jak dama czy gentelman z tej elektryzującej epoki. Na jeden wieczór powrócić do czasów gdy muzyka, samochody, moda i styl życia nabrały nowego znaczenia, a nad działaniem całego nielegalnego świata czuwali ubrani w najlepsze garnitury gangsterzy.

Elegancja, klasa i szyk tworzyły styl tamtych lat – niech zagoszczą również podczas tej wyjątkowej nocy.

Zapraszamy w podróż do fascynujących czasów lat 20-tych, aby wraz z nami spędzić Noc Sylwestrową 2018/19 w stylu Wielkiego Gatsby’ego.

Wykwintna kuchnia, doskonała zabawa, największe przeboje muzyki rozrywkowej i dreszczyk emocji. To będzie niezapomniane powitanie Nowego Roku! Zacznijmy go razem!

Start o godzinie 20:00.
Bilety do nabycia w kasie Starego Maneżu od środy 31.10.2018, od godz 15.00, w godzinach otwarcia ( pon. – nd. od 9:00 do 24:00.)

Program
W cenie 150 zł/ osoba
Sala koncertowa oraz Browar Vrest – bez rezerwacji miejsca przy stoliku
• welcome drink
• toast noworoczny
• bufet zimny ciągły (godz. 20:00-2:00):

  • Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
  • Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
  • Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
  • Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
  • Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
  • Deska serów z miodem, owocami i krakersami
  • Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

• bufet ciepły (godz. 20:00-2:00) serwowany przez obsługę, jednorazowe podejście:
Zupy:

  • Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
  • Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Dania główne:

  • Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
  • Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
  • Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi

Dodatki:

  • Zapiekanka ziemniaczana au gratin
  • Marchew karmelizowana w miodzie

Dodatkowe podejście do bufetu ciepłego 25 zł/ osoba


W cenie 280 zł/ osoba
Sala koncertowa oraz Browar Vrest – z miejscem przy stoliku
• rezerwacja miejsca przy stoliku
• butelka wina na parę
• toast noworoczny
• bufet zimny ciągły (godz. 20:0—2:00):

  • Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
  • Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
  • Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
  • Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
  • Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
  • Deska serów z miodem, owocami i krakersami
  • Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

• bufet ciepły (godz. 20:00-2:00) serwowany przez obsługę, jednorazowe podejście:
Zupy:

  • Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
  • Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Dania główne:

  • Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
  • Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
  • Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi

Dodatki:

  • Zapiekanka ziemniaczana au gratin
  • Marchew karmelizowana w miodzie
    Dodatkowe podejście do bufetu ciepłego 25 zł/ osoba

W cenie 330 zł/ osoba
ANTRESOLA – z miejscem przy stoliku
• rezerwacja miejsca przy stoliku
• butelka wina na parę
• toast noworoczny
• bufet ciepły, zimny oraz deserowy ciągły (godz. 20:00-2:00):

Bufet zimny:

  • Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
  • Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
  • Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
  • Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
  • Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
  • Deska serów z miodem, owocami i krakersami
  • Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

Zupy:

  • Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
  • Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Bufet ciepły:

  • Wołowina po burgundzku
  • Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
  • Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
  • Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi
  • Zapiekanka ziemniaczana au gratin
  • Marchew karmelizowana w miodzie

Desery:

  • Sernik w nowojorskim stylu z kremem z rokitnika
  • Mini profiterolki z kremem z mlecznej czekolady i sezamu
  • Marshmallows – pianki o smaku białej czekolady i malin
  • Brownie z wiśniami
  • Cupcake marchewkowy z serkiem Philadelphia i orzechami

W cenie 430 zł/ osoba
WINE BAR – z miejscem przy stoliku
• rezerwacja miejsca przy stoliku
• welcome drink
• toast noworoczny
• butelka alkoholu na parę (1 butelka whisky lub 2 butelki wina)
• bufet ciepły, zimny oraz deserowy ciągły (godz. 20:00-2:00):

Bufet zimny:

  • Rostbef pieczony na różowo, ułożony na liściach rukoli, z suszonymi pomidorami, solą morską Maldon i grissini
  • Cezar z krewetkami, sałatą rzymską, grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi
  • Sałatka Cobb – grillowany kurczak, avocado, gorgonzola, jajko, sałata rzymska
  • Sałatka Waldorf z jabłkiem, selerem, orzechami włoskimi i majonezem
  • Tarta szpinakowa z serem feta i pomidorkami cherry
  • Deska serów z miodem, owocami i krakersami
  • Pâté z kaczej wątróbki z żurawiną i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pieczywo: bagietka korzenna, focaccia z solą morską i rozmarynem, chleb orkiszowy

Zupy:

  • Francuska zupa cebulowa aromatyzowana białym winem
  • Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem

Bufet ciepły:

  • Wołowina po burgundzku
  • Kurczak pieczony, podawany z sosem morelowym
  • Łosoś w sosie maślano-cytrynowym z koperkiem, makaronem penne i brokułem
  • Gnocchi z sosem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, szpinakiem i orzechami włoskimi
  • Zapiekanka ziemniaczana au gratin
  • Marchew karmelizowana w miodzie

Desery:

  • Sernik w nowojorskim stylu z kremem z rokitnika
  • Mini profiterolki z kremem z mlecznej czekolady i sezamu
  • Marshmallows – pianki o smaku białej czekolady i malin
  • Brownie z wiśniami
  • Cupcake marchewkowy z serkiem Philadelphia i orzechami

Gdzie?

Stary Maneż

Kiedy?

31 gru 2018 r., 20:00

Galeria

23 0 Zgłoś błąd

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.

15 Stary Maneż Sala koncertowa

Gdańsk, Słowackiego 23

Stary Maneż w Garnizonie. Budynek z historii, dawna ujeżdżalnia Pułku Czarnych Huzarów, dziś miejsce dobrej muzyki, miłego spędzania czasu i spotkań z przyjaciółmi.

Zobacz profil miejsca

Więcej info

Profil na Facebooku:

/StaryManez/

Strona internetowa:

www.starymanez.pl

Adres e-mail:

biuro@starymanez.pl

Telefon:

+48 58 760 70 10

Lokalizacja