Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Poznań

Warsztaty Serowarskie I Chlebowe Wielkopolska

O tym wydarzeniu

Te warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów.
W tym czasie uczestnicy poznają sekrety wytwarzania podstawowych serów, a pozyskana wiedza pozwoli im już samodzielnie wytwarzać znane sery, a nawet tworzyć własne serowe kompozycje.
Pierwszy dzień warsztatów rozpocznie się od wspólnego zrobienia Sera Korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach warsztatowicze będą warzyć własne sery. Pierwszy będzie tzw. Ser Żuławski zwany też Hand Kase. Od każdego będzie zależało czy zrobi go jako ser dojrzewający czy do szybkiej konsumpcji. Pierwszy dzień warsztatów ukoronuje zrobienie Goudy. W przerwach technologicznych będzie robiony zaczyn na chleb na zakwasie i zbieranie śmietany z której następnego dnia powstanie masło.
Drugiego dnia warsztatów będą robione prawdziwe Cameberty i sery typu Oscypek. Uczesnticy upieką też chleby na zakwasie i zrobią masło.
Zrobione sery będzie można zabrać ze sobą do domu do zjedzenia w gronie przyjaciół lub dalszego dojrzewania.
Praca odbywa się na podpuszczce mikrobiologicznej także sery są idealne dla wegetarian.
Osoby zainteresowane będą mogły nabyć zestawy startowe.
Na zakończenie, uczestnicy otrzymają dyplomy ukończenia warsztatów oraz materiały zawierające przepisy.

„Wiedza i umiejętności pozyskane w czasie naszych warsztatów pozwala planować otwarcie własnej profesjonalnej serowni. W takim przypadku udzielamy uczestnikom warsztatów bezpłatnej pomocy związanej z uwarunkowaniami prawnymi, wyborem sprzętu serowarskiego, marketingu produktu itp.
Pod podanym niżej telefonem i mailem działa ”Gorąca Linia„ czyli możliwość konsultacji i pomocy w przypadku problemów czy wątpliwości przy produkcji serów.”

Warsztaty poprowadzi Joanna Włodarska, twórca Akademii Siedliska pod Lipami, dziennikarka kulinarna, szefowa kuchni, serowar i specjalistka od wypieku chleba na zakwasie.

Warunkiem rezerwacji miejsca jest wpłata zaliczki w wysokości 150 zł od osoby.

W przypadku odwołania szkolenia z powodu braku odpowiedniej ilości osób, zaliczka zostaje w całości zwrócona na podane konto. W przypadku rezygnacji z udziału i zawiadomienie nas o tym w czasie nie krótszym niż dwa dni przed warsztatami zaliczka nie przepada lecz może być przekierowana na dowolne, organizowane przez nas, wybrane przez Państwa warsztaty.
Dane kontaktowe do Pałacu:
sapowice@bracz.edu.pl

Gdzie?

Pierogarnia Jeżycka

Kiedy?

22–23 paź 2016 r., 11:00

Cena za wejście

Warsztaty z wyzywieniem i noclegiem 440 zł
Kup bilet

Galeria

56 0 Zgłoś błąd

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.

5 Pierogarnia Jeżycka Restauracja

Poznań, Szamarzewskiego 37

Pyszne, domowe dania w atrakcyjnych cenach. Duży wybór pierogów (ręcznie lepionych). Dowóz na terenie Poznania – gratis!

Zobacz profil miejsca

Więcej info

Profil na Facebooku:

/pages/Pierogarnia-Jeżycka/361319767303723

Telefon:

503777821

Lokalizacja