O tym wydarzeniu
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Pawłem Zasławskim zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące ryby. Uczestnicy poznają cechy charakterystyczne ryb, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie) oraz różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem. Dodatkowo wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą) oraz przygotujemy podstawowy wywar rybny.
Na warsztatach wspólnie wykonacie:
Smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami
Pieczoną makrelę ze szpinakiem, chrupiącym koprem włoskim i sosem veloute.
Łososia w 480C z różnymi teksturami kalafiora
Wywar rybny
Paweł Zasławski – mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował między innymi w poznańskich restauracjach Czerwony Fortepian, Milano, Hugo Restaurant. Przez rok był szefem kuchni w Zielonych Słoniach i przez ostatnie dwa lata zastępcą w restauracji Muga. Od sierpnia, jako szef kuchni tworzy autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych w Obornikach. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku 2015 w plebiscycie magazynu Kuchnia, w którym obecnie publikuje autorskie felietony.
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
5 SPOT. Centrum Kultury
Poznań, Dolna Wilda 87
Restuarcja (element concept store SPOT.) w dawnej wildcekiej elektrowni pozwala cieszyć się nie tylko autorskim menu, zmieniającym się sezonowo, ale także przestronnymi tarasami z widokiem na ogród. SPOT. promuje wina naturalne, autorskie, a szczególnie polskie. Popołudnie w leżaku na piaszczystej plaży to idealny pomysł na lato w mieście. Menu Restauracji SPOT. łączy ciekawe elementy kuchni europejskiej, także polskiej, z egzotycznymi smakami, szczególnie Azji. Karta restauracji zmienia się…
Zobacz profil miejscaWięcej info
Profil na Facebooku:
Strona internetowa:
Adres e-mail:
Telefon:
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się