O tym wydarzeniu
Większość lata za nami, ale zamiast ze strachem patrzeć w kalendarz Falla wyciąga to co najlepsze – soczyste pomidory, dojrzałe bakłażany i słodkie kalafiory, które obecnie na scenie sezonowości odgrywają główną rolę.
Będzie powiew orientu, smak polskich warzyw i mnóstwo zadowolonych podniebień.
W menu pojawi się fenomenalna w swojej prostocie – Sałatka z bakłażana, pomidorów i czosnku.
Obłędny polski kalafior pieczony z libańskim duchem – w paście z tahiny i czosnku z owocami granatu.
Grillowany i faszerowany bakłażan, podawany z orzeźwiającą sałatką tabbouleh i piklowanymi przez ekipę Falli warzywami.
Oraz podstawa kuchni- hummus. Tym razem z pieczoną papryką, oliwkami i miętą.
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się